HenriŽtte Brilman-de Mooy   |   Arthur Brilman   |   Galerie   |   Cursussen   |   Contact home
De Katwijkse beeldend kunstenaar HenriŽtte de Mooy laat zich inspireren door met name vormen uit de natuur die geabstraheerd worden weergegeven.

"De stilte en rust aan zee, grillige vormen in de natuur, en structuren geven mij inspiratie. Ook de schoonheid van het leven, een klein detail, roest, een oude deur of muur boeien mij. Het spel met de beeldelementen lijn, vorm, structuur en kleur (vooral natuur/aarde tinten) is een boeiend proces, waarin ik helemaal op kan gaan. Wanneer ik schilder vergeet ik alle tijd, drijf op mijn intuÔtie en creŽer wat binnen in mij is."

HenriŽtte gebruikt acrylverf in combinatie met andere materialen, m.n. uit de natuur zelf. Ze schildert met en zonder kwast, letterlijk met haar handen in het zand of ander natuurlijk materiaal. De verschillende lagen tonen een doorwerkte sfeer, met boeiende structuren en vaak ook veel diepgang.

HenriŽtte werkt als docent beeldende vorming/ drama in het MBO. Daarnaast geeft zij ook cursussen en workshops abstract schilderen, boetseren, dans en drama aan volwassenen, jongeren, kinderen en bedrijven. Ook schildert zij in opdracht.
Zee.JPG
Paal 4 (1)
 Klik hier voor alle schilderijen van Henriëtte de Mooy